Kawa, ser, świeże pieczywo, a może mleko i płatki śniadaniowe? Co lepiej smakuje nad Wartą? Będziemy mieli okazję sprawdzić to osobiście już w sobotę, 21 lipca, podczas kolejnych „Śniadań nad Wartą”.
Śniadanie nad Wartą (fot. Śniadanie nad Wartą)
„Śniadania nad Wartą” to inicjatywa stworzona przez Ewelinę Cisłak i Martę Manuszewską, które sobotnie poranki postanowiły spędzać w przyjacielskim gronie, spożywając śniadanie w nadwarciańskim plenerze. Celem tych cyklicznych spotkań jest smakowanie i rozmawianie, a także zachęcenie poznaniaków do spędzania czasu nad Wartą. Aby dołączyć do akcji, która odbędzie się już po raz trzeci, wystarczy w sobotę 21 lipca o godz. 11 pojawić się nad Wartą (między Mostem Rocha a Mostem Królowej Jadwigi – na górze, na skarpie, a w razie niepogody pod Mostem Rocha) i zabrać ze sobą:
- to, co najbardziej lubi się jeść na śniadanie, - coś, na czym można zjeść i coś, czym można zjeść (talerz, kubek, sztućce), - koc lub coś do siedzenia, - dobry humoru i pozytywną energię.
Śniadaniowicze są przyjaźni środowisku – nie używają jednorazowych naczyń, sztućców i torebek.
„Śniadaniom nad Wartą” patronuje Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej. Więcej informacji znajdziecie tutaj. Dodaj komentarz
|
Kategorie
Archiwum
|